Tech

Microsoft Office Online nebo Google Dokumenty – co si vybrat?

klávesnice
www.pixabay.com

Dlouhou dobou byl v čele kancelářských softwarů Microsoft. Není tomu tak dávno, co přišla na trh i online kompletní verze. Hlavní a největší konkurencí se stal Google s svými dokumenty.

Obecně je známo, že Google dokumenty patří mezi jednodušší verze, kde není k dispozici tolik možností a funkcí, jako poskytuje Microsoft Office. Google má to štěstí, že veškeré novinky poslední doby jsou spojené s cloudem nebo jde o funkce, které běžní uživatelé nepoužívají.

Když se ovšem podíváme na Microsoft Office Online, ty obrovské výhody a zkušeností, které získali za léta, který působí na trhu, jsou pryč. A najednou je Google i Microsoft v podstatě na stejné startovací čáře.

Velkou výhodou Wordu je možnost vybrání si předem připravených šablon. V online verzi nám samozřejmě nechybí kvalitní slovník slov a s tím spojené opravy překlepů a slovosledu. V Google dokumentech se setkáme s červeným podtržením, ale často se nám stává, že nám Google podtrhává i gramaticky správně napsaná slova.

Naopak Google dokumenty se pyšní propracovanou podporou offline dokumentů, kdy nám stačí pouze prohlížeč Chrome a přihlášení k účtu na Googlu.

Co se týče vkládání obrázků, tak na tom Word nebyl nikdy nijak moc dobře a v online verzi se to nijak nezměnilo, spíše naopak, proto má Google v tomto o dost navrch a to nejen tím, že má k dispozici podporu Google disku, ale i vyhledáváním obrázků a samotnou manipulací s obrázky.

A co říci na závěr? Obě firmy sází na jinou politiku. Cílem Google dokumentů je přehlednost a jednoduchost na úkor menšího množství funkcí. Microsoft Office Online vsází na velkou nabídku funkcí a to i za cenu pomalejších reakcí a celkově menší přehlednosti.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

V magazínu pro muže FirstMan.cz naleznete zábavu, novinky ze světa sportu, aut, technologií, žen a spoustu dalších témat která zajímají moderního muže.

Partneři

čtk tisková kancelář

 

Copyright © 2014-2019 Obsah on-line magazínu pro muže FirstMan.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu nebo jeho části veřejnosti, a to jakýmkoli způsobem, je bez předcházejícího souhlasu redakce zakázáno. Obchodní podmínky Ochrana osobních údajů, Informace o magazínu, Kontakt

To Top