Zdraví & sport

Zdravotnické potřeby se vám mohou hodit i doma

zdravotnické potřeby
pixabay.com

Ať se nám to líbí nebo ne i doma máme mnoho možností, jak přijít k úrazu. Ať už v kuchyni, garáži nebo na zahradě. Otázkou však je, zda máme potřebné vybavení a zdravotnické potřeby, kterými bychom mohli svým blízkým poskytnout první pomoc. Pojďme se podívat na to, co by nemělo chybět v žádné domácí lékárničce.

Zcela běžně se můžeme setkat s tím, že si zakoupíme již zkompletovanou lékárničku, a říkáme si, jak máme vyhráno. Pak však zjistíme, že to co náhle potřebujeme, vlastně nemáme. Základem jsou léky na tlumení bolesti, snižování teploty, na zažívací problémy, chřipku, dezinfekce na odřeniny, náplasti a obvazy.

Poraďte si s bolestí

Samozřejmostí každé domácí lékárničky a krabičky se zdravotnickými potřebami jsou prášky proti bolesti. V klasických i online lékárnách si můžete zcela běžně zakoupit Paralen, Ibalgin nebo Saridon. Velmi účinně pomáhají od bolesti, což se každému z nás jistě jednou za čas může hodit. Pro děti se jistě hodí i analgetika v podobě sirupu, která se jim budou lépe konzumovat a ve finále budou mít stejný účinek jako tablety.

Nenechte se zaskočit ani zažívacími problémy

Každého z nás jistě nikdy zaskočily nějaké zažívací problémy. Ať už se jedná o zácpu, průjem nebo plynatost, požadujeme rychlou pomoct. V tomto případě by se nám mohl doma hodit Gutalax, který je velkým pomocníkem při zácpě, Glycerinové čípky pro naše ratolesti nebo živočišné uhlí při průjmu. Své místo v domácích lékárničkách má beze sportu i Endiaron nebo Smecta.

Vyzrajte na popáleniny

Kuchyně je jedním z hlavních míst, kde velmi často dochází k popáleninám. Každý z nás zná ten pocit, kdy něco vyndává z trouby a přitiskne si ruku k pekáči, když se opaří párou nad hrncem nebo horkým čajem. Proto nezapomínejte ani na masti a gely, které pomáhají s popáleninami. Často se setkáme s přípravky s heřmánkem, aloe nebo výtažky z měsíčníku. Nezapomínejte ani na panthenol, který se velmi hodí i v létě na popáleniny od slunečního svitu.

Na závěr si jen dovolíme upozornit na to, že pokud ve své lékárničce narazíte na prošlá analgetika, neváhejte s nimi navštívit lékárnu a vrátit je.

V magazínu pro muže FirstMan.cz naleznete zábavu, novinky ze světa sportu, aut, technologií, žen a spoustu dalších témat která zajímají moderního muže.

Partneři

čtk tisková kancelář

 

Copyright © 2014-2019 Obsah on-line magazínu pro muže FirstMan.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu nebo jeho části veřejnosti, a to jakýmkoli způsobem, je bez předcházejícího souhlasu redakce zakázáno. Obchodní podmínky Ochrana osobních údajů, Informace o magazínu, Kontakt

To Top