Kariéra

Vyplatí se investice do starožitného nábytku?

starožitný nábytek
pixabay.com

Otázka, kterou si klade velká spousta lidí. Pokud se rozhodnete vdechnou svému interiéru novou originální a útulnou podobu, nabízí se vám dvě možnosti. Buď se vydáte cestou novodobého nábytku od truhlářů nebo zvolíte levnější variantu ze specializovaných obchodních domů. Druhou možností je pak starožitný nábytek.

Ten naopak pochází z dob minulých. Někdy to nemusí být pouze desítky, ale dokonce i stovky let v závislosti na tom, na jaký kus narazíte. V tomto případě se vedle jedinečného vzhledu nabízí ještě jedna přínosná stránka. A tou je pořizovací hodnota této věci. Historická cena se samozřejmě odvíjí od doby vzniku, ale obvykle bývá předpokladem, že má vzrůstající charakter.

A možná kvůli tomu se spousta lidí ptá, zda má cenu investovat do podobné starožitnosti? Odpověď na tuto otázku není tak jednoznačná, ale pokusíme se vám ji vysvětlit.

Starožitné obrazy, šperky a další předměty

Jestliže patříte k milovníkům historie nebo nějakého vybraného stylu, není v tomto směru asi o čem přemýšlet. Aby se však konkrétní starožitnost stala skutečnou investicí, musíte přistupovat k několika důležitým věcem.

Tak například nakupujte starožitné šperky, nábytek a jiné vybavení interiéru v prověřených antikvariátech. Aby rostla cena takové věci, musíte mít důkaz o tom, z jaké doby pochází. Zároveň se zaměřujte na její skutečný stav, popřípadě způsob provedené renovace. Pak rozhodně nemůžete šlápnout vedle.

A se svými investicemi se není třeba zastavovat jen u starožitného nábytku. Vždyť je tolik krásných historických věcí, jež mohou zdobit vaše bydlení, a ještě vám přinést odpovídající zhodnocení peněz. Typickým příkladem jsou starožitné obrazy, ať už jde o akvarel, kresby nebo grafiku. Proto neotálejte a vneste do svého života něco starého, překrásného a zároveň cenného.

V magazínu pro muže FirstMan.cz naleznete zábavu, novinky ze světa sportu, aut, technologií, žen a spoustu dalších témat která zajímají moderního muže.

Partneři

čtk tisková kancelář

 

Copyright © 2014-2019 Obsah on-line magazínu pro muže FirstMan.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu nebo jeho části veřejnosti, a to jakýmkoli způsobem, je bez předcházejícího souhlasu redakce zakázáno. Obchodní podmínky Ochrana osobních údajů, Informace o magazínu, Kontakt

To Top