Bydlení

Kdy je ideální doba na vyklizení půdy? Právě teď!

krabice
pixabay.com

Žijete v rodinném domě a už vás dlouhou dobu trápí vaše půda, sklep nebo stodola, ve které máte za desítky let nashromážděné věci své, rodičů, prarodičů a možná i starší? Odhodlejte se právě teď, využijte příznivého, letního počasí a vrhněte se na hordy krabic a věcí, ve kterých se možná schovávají poklady, o kterých jste vůbec netušili nebo jste na ně zapomněli.

Čím začít?

Možná si říkáte, že nevíte, čím začít. Protože tam máte tolika krabic a všech možných věcí, že nevíte, zda začít zprava nebo zleva. Než se do vyklízení pustíte po hlavě, zajistěte si nějakou vanu nebo kontejner na odpad, kam budete moci vše nepotřebné vyhodit. Je nesmysl, abyste nepotřebné věci jen někam zase přeuložili a tím si vlastně nijak nepomohli.

Stanovte si systém

Když už budete mít zajištěné vyhazování odpadu, stanovte si systém, jak budete postupovat, aby vaše vyklízení nevypadalo jako nesystematické pohyby, které nebudou vést k žádnému cíli. Takže postupujte jasně podle plánu, od například jedné strany dozadu a postupně, nepřeskakujte. Samotným vám to udělá radost, když uvidíte, že se vaše práce a úsilí někde projevuje.

Nalezené věci

Mezi vším možným nepořádkem se vám určitě poštěstí najít nějaké zapomenuté poklady, které udělají nejen vám, ale i jiným členům rodiny radost. Počítat však musíte s tím, že nebudou možná vypadat tak, jak jste doufali. Budou zašpiněné, některé i zrezlé. Neházejte však flintu do žita. Spoustě věcem můžete dát zcela nový nádech a to tak, že je šetrně očistíte. Máte dvě možnosti, jak je očistit. Pokud máte doma ultrazvukové čističky, tak předměty jednoduše vložíte do nich a počkáte, než dojde k šetrnému očištění. Pokud nemáte, tak si jednoduše udělejte mýdlovou vodou a jemným kartáčkem a hadříkem očistěte předměty sami. Hned získají zcela nový nádech a možná vám tak udělají ještě větší radost.

V magazínu pro muže FirstMan.cz naleznete zábavu, novinky ze světa sportu, aut, technologií, žen a spoustu dalších témat která zajímají moderního muže.

Partneři

čtk tisková kancelář

 

Copyright © 2014-2019 Obsah on-line magazínu pro muže FirstMan.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu nebo jeho části veřejnosti, a to jakýmkoli způsobem, je bez předcházejícího souhlasu redakce zakázáno. Obchodní podmínky Ochrana osobních údajů, Informace o magazínu, Kontakt

To Top