Auto-Moto

Pět autodoplňků, do kterých by měl investovat každý majitel vozu

autodoplňky
pixabay.com

Autodoplňky nejsou jenom pro parádu, i když si to drtivá většina majitelů vozů myslí. Autodoplňky mohou, ale také nemusí vůz zkrášlovat. Jejich hlavní funkcí je ochránit vůz před oděrky, škrábanci aj jinými nepříjemnostmi, stejně tak zajišťují v mnohých situacích i bezpečnost samotného řidiče. Do autodoplňků proto investujte s vědomím, že v jistých momentech mohou zachránit nejen vás, ale hlavně váš automobil, na který jste si šetřili pěkně dlouhou dobu. Otázkou však je, do jakých autodoplňků se investovat vyplatí?

1) Vany do kufru

Jestli často jezdíte s těžkým a ostrým nákladem v kufru, je nutné si pořídit vany do kufru, které lze zakoupit ve dvou provedeních, a sice v plastovém provedení a také v gumovém provedení. Zatímco plastové vany do kufru provedení má vyvýšené okraje, což zabraňuje proniknutí vylitých tekutin do kufru auta, gumové zajišťují stabilitu převáženého nákladu, tudíž nedojde k žádnému poškození zavazadlového prostoru vozidla.

2) Prahové lišty

Abyste předcházeli oděrkům či škrábancům na autě, instalujte si do vozu prahové lišty, které ochrání vůz při nasedání nebo vystupování z auta.

3) Zimní clony

Co by si řidiči v zimě počali bez zimních clon? I když se nejedná o auto doplněk, který by vůz zkrášloval, chrání a zlepšuje jízdu řidiči, jehož zdraví a bezpečnost je vždy na prvním místě.

4) Lišty na nárazník

Chcete předcházet nepříjemným stykům vozů na parkovišti nebo na jiných místech, kde je aut mnoho? Namontujte si na svůj vůz lišty na nárazník, díky kterým nedojde k poškrábání vozu při couvání nebo parkování. Mnozí řidiči jsou při parkování velmi neopatrní a často couvají a couvají, až nacouvají do vašeho vozu, což může váš vůz poškodit. Lišty na nárazník ale auto ochrání.

5) Autokoberce

Dalším nepostradatelným poměrně levným autodoplňkem jsou autokoberce, které chrání podlahu před nečistotou či vylitými tekutinami.

V magazínu pro muže FirstMan.cz naleznete zábavu, novinky ze světa sportu, aut, technologií, žen a spoustu dalších témat která zajímají moderního muže.

Partneři

čtk tisková kancelář

 

Copyright © 2014-2019 Obsah on-line magazínu pro muže FirstMan.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu nebo jeho části veřejnosti, a to jakýmkoli způsobem, je bez předcházejícího souhlasu redakce zakázáno. Obchodní podmínky Ochrana osobních údajů, Informace o magazínu, Kontakt

To Top