Bydlení

Užiteční rady, jak na zahradě udržovat pořádek

sekání
pixabay.com

Máte zahrádku? V tom případě nám určitě dáte za pravdu, že je na ní a okolo ní hodně práce. A rozhodně neplatí, že byste se při pracích na zahradě nezastavili jen v případě letní sezony – kromě zimy, kdy zahrada spí zimním spánkem, je na ní potřeba pořád něco dělat. Kromě toho, že je pořád co dělat, čas od času se nám na zahradě něco nashromáždí a pak vzniká nevzhledný nepořádek. Chcete-li poradit, jak na zahradě neustále udržovat pořádek a zabránit chaosu, pak si určitě přečtěte náš dnešní článek!

Na nářadí si pořiďte zahradní domek

Zahradní sekačka, motyčka, hrábě, kolečko a další nářadí – tohle všechno používají všichni, kteří mají zahrádku a chtějí, aby vypadala k světu. Jenže všechno tohle nářadí a pomocníky je potřeba někde skladovat, aby se o ně nezakopávalo, aby nepřekážely nebo aby nebyly odložené na nepraktickém místě. Doporučujeme pořídit si na zahradu zahradní domek, může být plechový nebo dřevěný, záleží na tom, kolik chcete investovat. Liší se i velikostí, kterou můžete vybrat podle toho, jestli v domku budete skladovat jen hrábě, krumpáč a podobné menší nářadí, nebo jestli zde budete parkovat i sekačku, případně zahradní traktůrek.

Na olej a jiné kapaliny si pořiďte nádrže

Použití dešťové vody se na zahradě hodí snad každému, nemusíte plýtvat klasickou pitnou vodu, i když samozřejmě nestojí svět. Nádrže na vodu se dají pořídit za pár korun, postavit je můžete kamkoli na zahradu. Pokud pracujete s olejem, můžete si pořídit i nádrž na použitý olej. Existuje nespočet možností, nádrže se liší velikostí i značkou, známé jsou například nádrže Kingspan, které vás svou kvalitou mile překvapí.

Na listí i větve se hodí kompostovací silo

Sekání trávy sice není nejoblíbenější činností, ale čas od času je zkrátka potřeba. Kam ale s posečenou trávou? A co na podzim, kdy padá listí? To také nemůžete nechat jen tak ladem skladem povalovat. Určitě využijete kompostovací silo, které má podobu ohraničeného kompostu, na který lze odkládat listí, trávu, zbytky z kuchyně – slupky, kávový logr a podobně.

V magazínu pro muže FirstMan.cz naleznete zábavu, novinky ze světa sportu, aut, technologií, žen a spoustu dalších témat která zajímají moderního muže.

Partneři

čtk tisková kancelář

 

Copyright © 2014-2019 Obsah on-line magazínu pro muže FirstMan.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu nebo jeho části veřejnosti, a to jakýmkoli způsobem, je bez předcházejícího souhlasu redakce zakázáno. Obchodní podmínky Ochrana osobních údajů, Informace o magazínu, Kontakt

To Top