Bydlení

Chcete pronajmout byt? Dobře vybírejte, s kým si plácnete!

Zdroj: pixabay.com

Pronájem nemovitosti, kterou nevyužíváte pro své vlastní účely, může být skvělým způsobem, jak si přijít k penězům. Pokud vlastníte nemovitost, ve které ale sami nebydlíte a zároveň ji nechcete prodat, představuje její pronájem ideální řešení, jak si vytvořit pasivní příjem a mít tak každý měsíc o nějakou tu korunu navíc. Jestliže chcete pronajmout byt, dobře si rozmyslete, s kým si plácnete a koho si pustíte domů.

Podle čeho vybírat nájemníky?

Dali jste inzerát na internet a začali se vám ozývat první zájemci, kteří by si rádi pronajali váš byt. Začínáte v tom mít zmatek, protože se všichni zpočátku tváří docela příjemně a přátelsky a vy nechcete dělat rozdíly. Není se čemu divit, že si pohráváte s otázkou, jak vybrat toho pravého. Je dobře, že se ptáte, v dnešním článku vám poradíme, podle čeho vybrat spolehlivého nájemce, se kterým nebudete muset dříve nebo později řešit nějaké nepříjemnosti.

Lze dát na první dojem?

Určitě ano. Uvědomte si, že si dané lidi pustíte do svého bytu, proto pokud z nich hned na začátku nemáte dobrý pocit, raději ze všeho vycouvejte. Ačkoli se říká, že se nemá dávat na první dojem, pokud ve vás hlodá zvláštní pocit, že něco není v pořádku, pak byste svůj vnitřní hlas měli poslechnout.

Požadujte zálohu předem

Poctivého zájemce poznáte i podle toho, že nebude mít problém složit zálohu předem. V současné době je naprosto normální, že zájemci o pronájem skládají i tříměsíční kauci dopředu. Je to tak naprosto v pořádku a vy se tím chráníte pro případ, že by vám nájemci přestali platit. Ze zálohy budete moci určitý čas čerpat, dokud takové nájemníky nevystěhujete.

Jděte na to přes realitku

Pokud si chcete být opravdu jistí, že byt nepronajmete někomu, kdo vám bude dělat problémy, jděte na to přes realitní kancelář. Jasně, bude vás to něco stát, ale ve finále možná lepší nějaká investice, nežli následné popotahování s nepoctivým nájemcem, co říkáte?

V magazínu pro muže FirstMan.cz naleznete zábavu, novinky ze světa sportu, aut, technologií, žen a spoustu dalších témat která zajímají moderního muže.

Partneři

čtk tisková kancelář

 

Copyright © 2014-2019 Obsah on-line magazínu pro muže FirstMan.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu nebo jeho části veřejnosti, a to jakýmkoli způsobem, je bez předcházejícího souhlasu redakce zakázáno. Obchodní podmínky Ochrana osobních údajů, Informace o magazínu, Kontakt

To Top