Funny

Máte doma staré mince? Odhalte, jestli mají nějakou cenu!

zdroj: pixabay.com

Našli jste doma na půdě staré mince, které vypadají, že už toho mají hodně za sebou? Pokud nepatříte mezi nadšené sběratele, pak vás možná jako první napadne, že byste je mohli prodat. A když už prodat, tak za nějakou slušnou částku. Ještě než ale staré mince nabídnete k prodeji, měli byste si být jistí, zda skutečně mají nějakou cenu.

Mince nejdříve vyčistěte

V první řadě je potřeba zajistit exkluzivní vzhled vašich mincí, nikdo si přece nebude chtít koupit něco, co na první pohled působí zanedbaně a špinavě. Pro čištění mincí je vhodné vsadit na ultrazvukovou čističku, která je k daným předmětům velice šetrná a zároveň se může pyšnit efektivním čištěním. Je proto daleko lepší volbou, než čištění v ruce, při kterém byste mohli mince poškodit.

Zjistěte jejich stáří

Druhým krokem je zjištění, jak jsou mince staré. Budou-li vaše mince do roku 1800, pak by s největší pravděpodobností měly mít vyšší hodnotu. Je to tedy první krok k úspěchu.

Jaký je to kov?

Do třetice všeho dobrého je potřeba zjistit, z jakého kovu jsou mince vyrobené. Budou-li mince zlaté, pak by měly mít alespoň cenu kovu, stříbrné mince už tak cenné nejsou. Nutno ale dodat, že o ceně mincí nerozhoduje ani kov či jejich stáří, ale spíše vzácnost.

Jděte za odborníkem

V následujícím kroku byste si měli nechat předložit katalog. Pakliže zjistíte, že mají vaše mince v té nejhorší zachovalosti cenu alespoň 5 dolarů, pak vězte, že jsou cennější. Pokud se v katalogu dočtete, že jsou vaše mince ohodnocené od 1 do 5 dolarů, l

pak je možné, že nebudou buď vůbec cenné, nebo bude jejich hodnota jen velmi nízká. Mince s katalogovou cenou sahající pod jeden dolar jsou ve většině případů naprosto bezcenné.

V magazínu pro muže FirstMan.cz naleznete zábavu, novinky ze světa sportu, aut, technologií, žen a spoustu dalších témat která zajímají moderního muže.

Partneři

čtk tisková kancelář

 

Copyright © 2014-2019 Obsah on-line magazínu pro muže FirstMan.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu nebo jeho části veřejnosti, a to jakýmkoli způsobem, je bez předcházejícího souhlasu redakce zakázáno. Obchodní podmínky Ochrana osobních údajů, Informace o magazínu, Kontakt

To Top