Zdraví & sport

Víte, jak si chránit obličej při hobby i řemesle?

pixabay.com

Profesionální řemeslníci i hobby pracovníci často nechtěně zapomínají na velice důležitou věc, kdykoliv pracují. A to na ochranu obličeje. Často mají bezpečnostní prvky na nohou, oblečení i rukou, ale obličej zůstává nekrytý. U některých řemesel se ale bavíme o opravdu velkém pochybení

Pracovní oděvy a obuv nejsou vše

Většinou lidé hledí jen na již zmíněné oblečení a v lepším případě i rukavice a bezpečné boty s atestací. Kdykoliv ale navštíví pracovní oděvy a pracovní obuv, tak stačí popojít jen o jediný regál dál a najednou před sebou máte nejen oděvy, ale dokonce i speciální doplňky které mohou v určitých případech posloužit jako skvělá ochrana zraku či ochrana proti spolknutí a vdechnutí nebezpečných částic.

Především také věci jako jsou roušky a respirátory mají svoje využití nejen při období virů a karantén, ale také kdykoliv pracujete na stavbách. Většina stavebního prachu je totiž nepříjemným karcinogenem, kterého se naše tělo nedokáže zbavit a většinou nám nadobro zůstane uzamčený uvnitř plic. Časem tak může působit problémy a vše co potřebujete k prevenci je ochrana proti vdechnutí v moment, kdy se vyloženě pracuje v prašném prostředí. Často tak stačí mít respirátor v kapse či na krku a nasadit si jej pouze při míchání materiálu či broušení povrchů.

Obličejové masky pro ochranu zraku

Druhou věcí je ochrana zraku, který je pochopitelně citlivý nejvíce a zcela nenávratně. Při ochraně zraku nám velice často stačí obyčejné brýle z tvrzeného plastu, které koupíme v ceně několika desítek korun a které nás jsou zároveň schopny ochránit před nepříjemnostmi jako jsou odštěpky kamene, či kovové špony lítající při zpracovávání různých kovů. Při práci s kovy je zároveň vhodné nosit rovnou kompletní obličejovou masku, která zabrání nejen poškození zraku, ale i vdechnutí těžkých látek a nepříjemnostem v podobě odlétávajícího materiálu do obličeje.

V magazínu pro muže FirstMan.cz naleznete zábavu, novinky ze světa sportu, aut, technologií, žen a spoustu dalších témat která zajímají moderního muže.

Partneři

čtk tisková kancelář

 

Copyright © 2014-2019 Obsah on-line magazínu pro muže FirstMan.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu nebo jeho části veřejnosti, a to jakýmkoli způsobem, je bez předcházejícího souhlasu redakce zakázáno. Obchodní podmínky Ochrana osobních údajů, Informace o magazínu, Kontakt

To Top