Průmysl

Kari sítě zpevní jakékoliv betonové plochy

Při budování betonových ploch je třeba myslet na spoustu věcí. Základem všeho je například volba té správné betonové směsi. Existují totiž různé typy betonů podle toho, kde se používají. Dále si musíte hlídat minimální tloušťku takové betonové vrstvy v závislosti na tom, co bude na ploše stát.

Pokud si myslíte, že výše uvedené stačí, jste na omylu. Tou nepostradatelnou součástí betonové plochy musí být ještě kari sítě. Ptáte se proč? Na to vám odpovíme v následujících řádcích.

Hlavní účel kari sítí

Beton sám o sobě vytváří po zavadnutí velice pevnou betonovou plochu. Sítě do betonu kari však tuto pevnost posouvají na podstatně vyšší úroveň. Díky tomu například není třeba taková tloušťka betonové vrstvy. S pevností se následně pojí celková pružnost, bytelnost a nosnost.

Zjednodušeně řečeno, kari sítě prodlužují životnost betonových ploch, která je například u staveb a nemovitostí libovolného typu naprostou nezbytností. Také v případě kari sítí je třeba vědět, jaký z produktů přesně potřebujete. Jednotlivé sítě se od sebe totiž liší průměrem drátu, ale také velikostí ok. Tyto údaje obvykle vyčtete z projektové dokumentace.

Další využití kari sítí

Jestliže si myslíte, že sítě do betonu kari jsou jednoúčelovým produktem, tak jste značně na omylu. Když zapojíte trochu fantazie, možná vás napadne, kde by se tento typ hutního materiálu dal ještě využít. Postavit z něj můžete například oplocení pro domácí zvířata. Kari sítě si oblíbili také zahrádkáři, kteří po sítích nechají pnout rostliny a plodiny. A podobných příkladů by mohlo být určitě ještě více. Když sítě do betonu kari opatříte správným nátěrem, mohou plnit také reprezentativní úlohu v exteriéru. Věřte nebo ne, ale možnosti kari sítí jsou skutečně bohaté, a tak vám přijdou vhod i na jiných místech, než je pouze stavba.

V magazínu pro muže FirstMan.cz naleznete zábavu, novinky ze světa sportu, aut, technologií, žen a spoustu dalších témat která zajímají moderního muže.

Partneři

čtk tisková kancelář

 

Copyright © 2014-2019 Obsah on-line magazínu pro muže FirstMan.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu nebo jeho části veřejnosti, a to jakýmkoli způsobem, je bez předcházejícího souhlasu redakce zakázáno. Obchodní podmínky Ochrana osobních údajů, Informace o magazínu, Kontakt

To Top