Průmysl

Znáte nádrže na dešťovou vodu? Jsou skvělým způsobem, jak si udělat vlastní zásoby užitkové vody!

pixabay.com

Nádrže na dešťovou vodu jsou modernějším a kvalitnějším způsobem, jak sbírat a uchovávat dešťovou vodu pro pozdější užití. Mají spoustu konstrukčních i funkčních výhod, a i když je jejich cena poměrně vysoká, tak dotace na dešťovou vodu dokáží pokrýt velkou část nákladů. Dnes si tedy představíme vše podstatné, okolo nádrží na dešťovou vodu.

Nádrže umístěné v zemi

Hlavní výhodou je, že mají nádrže ohromný objem. I kvůli tomu jsou umístěny kompletně v zemi včetně všech rozvodů. Na povrchu tak vidíte jenom dva body. Jsou to absorpční tělesa, kudy se dostává voda do systému a také víko od hlavní nádrže. Nádrž se společně s komponenty zasazuje do země. Tady můžete pracovat jak ručně, tak si pořídit pomoc bagru. V obou případech záleží na velikosti systému, který může mít rozměry opravdu jakékoliv. Výhodou ale rozhodně je, že dno výkopů není potřeba jakkoliv upravovat. Pouze jej stačí vysypat jemným štěrkem, kam se nádrž bez potíží usadí.

Nádrže na dešťovou vodu se vyjímají odolností

Celý systém je usazený v zemi, což není příliš hostinné prostředí. Je neustále v kyselém půdním prostředí, a dokonce zasazený pod mnohakilovou pokrývkou hlíny, dlaždic a dalšího materiálu. Všechny součásti nádrže na dešťovou vodu jsou vytvořeny z černého plastu, který je extrémně odolný proti fyzikálním i chemickým vlivům, a navíc bez jakýchkoliv spárů.

Nemusíte tak mít sebemenší obavy o to, že by se systém začal pod zemí postupně bortit nebo ničit a zanedlouho byste museli rozkopávat svůj pozemek znovu. Na většinu komponentů výrobci z Německa dokonce garantují doživotní záruku. A pokud si jakkoliv nejste jisti s nastavením a kompletací systému z pohledu funkčnosti, tak se nebojte oslovit realizující společnosti, které nabízí odborné konzultace.

V magazínu pro muže FirstMan.cz naleznete zábavu, novinky ze světa sportu, aut, technologií, žen a spoustu dalších témat která zajímají moderního muže.

Partneři

čtk tisková kancelář

 

Copyright © 2014-2019 Obsah on-line magazínu pro muže FirstMan.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu nebo jeho části veřejnosti, a to jakýmkoli způsobem, je bez předcházejícího souhlasu redakce zakázáno. Obchodní podmínky Ochrana osobních údajů, Informace o magazínu, Kontakt

To Top