Kariéra

Potřebujete se při práci chránit před lítajícími šponami a třískami? Poradíme vám, jak to udělat nejlépe!

pixabay.com

Při některých řemeslech je naprosto běžnou záležitostí, že při obrábění materiálu lítají třísky nebo špony. Ty sice působí většinou neškodně, ale mohou být ostré a létat poměrně velkou rychlostí. Měli byste proto dávat pozor a chránit se především v oblasti obličeje a očí. V dnešním článku vám poradíme, jaké vybavení by při takové práci rozhodně nemělo nikdy chybět.

Pracovní oděvy a pracovní obuv nikdy nepodceňujte

Rozhodně byste měli mít kvalitní pracovní oděvy a pracovní obuv z dostatečně pevné látky. Co se týče oděvů, tak je ideální používat dlouhou montérkovou košili a také dlouhé kalhoty. Materiál je odolný proti létajícím odštěpům a zároveň dlouhé nohavice a rukávy chrání tělo před tím, aby propadly některé kusy materiálu tam, kam nemají.

Pracovní obuv potom při každém druhu podobné práce musí být ze zásady zavřená. Malou radou od zkušených „mazáků“ je také schování jazyka objímky bot pod spodek nohavice. I přes odchlípnutý jazyk u boty totiž mnohdy špona nebo tříska dokáže zaletět do boty a dokáže pak být při chůzi i stání velice nepříjemná.

Jak nejlépe na ochranu zraku a sluchu?

Všechno co jsme již zmínili je ale spíše o pohodlí, nežli o naprosté nutnosti ochrany. Na rozdíl od toho, co budeme řešit nyní. Obličej je při podobných pracích opravdu velice zranitelným místem a může se kdykoliv stát, že tříska nebo špona odletí vysokou rychlostí právě směrem do obličeje.

U toho ale potřebujeme také dobře vidět na práci, což nám spoustu možností jak chránit především zrak komplikuje. Naštěstí je tady naprosto ideální ochrana v podobě štítu z plexiskla. Ten se nasazuje na podobnou konstrukci jako ochranná helma. Jen s tím rozdílem, že na čelní straně disponuje ostrým plexisklem o dostatečné šířce i délce, aby ochránilo celý obličej i stranu hlavy.

V magazínu pro muže FirstMan.cz naleznete zábavu, novinky ze světa sportu, aut, technologií, žen a spoustu dalších témat která zajímají moderního muže.

Partneři

čtk tisková kancelář

 

Copyright © 2014-2019 Obsah on-line magazínu pro muže FirstMan.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu nebo jeho části veřejnosti, a to jakýmkoli způsobem, je bez předcházejícího souhlasu redakce zakázáno. Obchodní podmínky Ochrana osobních údajů, Informace o magazínu, Kontakt

To Top