Bydlení

Na co si dát opravdu velký pozor, pokud obchodujete s realitami?

pexels.com

Realitní trh je stejně jako kterýkoliv jiný plný výzev a věcí, na které je potřeba dávat neustálý pozor. Možná o něco více, než u spousty konkurenčních trhů je tady jednoduché zapadnout do nějaké pasti v podobě špatného nákupu, nebo problémů s papírováním. Dnes se podíváme na několik základních věcí, na které byste si vždy měli dávat pozor.

Nakupujete z první ruky? Ověřte si ceny

Jednou z nejčastějších chyb je, že se klienti rozhodnou pro nákup aniž by ověřovali ceny. Prodávající nemusí být doslova zloděj, ale i když si přihodí několik málo procent k běžné ceně nemovitosti v oblasti, je to v rámci realitního trhu často i statisícový rozdíl.

Nejlepší možností, jak se tomu vyhnout, je ověřování cen u konkurence a registrů. Pokud se podíváte do katastru nemovitostí, tak máte zcela zdarma přístupnou širokou škálu informací, které vám pomohou se jednoduše orientovat a stanovit tak jak moc je cena regulérní. Na velká města dávají možnost i ve velké konkurenci. Realitní kancelář Praha nabídne víceméně na každém rohu a podobně to mají i některá další města v republice.

Vždy sledujte aktuální dění a vyhlášky

Není žádnou vzácností, že lidé v minulosti přicházeli o svoje nemovitosti na základě několika špatně zvolených slov a písmen. Je to neřest, který se v České republice usadil velice dobře a bohužel odtud rozhodně dlouho neodejde.

Celkově je papírování jako takové vždy problém. Byrokracie u nás je složitá a tak je dost jednoduché zapomenout na některé součásti smluv. Problém je ale v tom, že podvodníci jsou ti těchto kliček dobře vědomi a i když vás morálně mohou okrást, z pohledu zákona budou v právu. Snažte se proto neustále sledovat dění a především nové vyhlášky upravující podobu dokumentů jako například kupní smlouvy, nebo smlouvy o pronájmu.

V magazínu pro muže FirstMan.cz naleznete zábavu, novinky ze světa sportu, aut, technologií, žen a spoustu dalších témat která zajímají moderního muže.

Partneři

čtk tisková kancelář

 

Copyright © 2014-2019 Obsah on-line magazínu pro muže FirstMan.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu nebo jeho části veřejnosti, a to jakýmkoli způsobem, je bez předcházejícího souhlasu redakce zakázáno. Obchodní podmínky Ochrana osobních údajů, Informace o magazínu, Kontakt

To Top