Zdraví & sport

Máte chronické problémy se zády ze sedavé práce? Poradíme vám jak je odstranit

pexels.com

Sedavá práce jedním z nejčastějších důvodů bolesti zad, která postupně může přerůst v nepříjemné chronické obtíže. Přitom se dá většině těchto doprovodných efektů vyvarovat několika jednoduchými radami, které dokáží ochránit zdraví a stabilitu vašich zad. Pár takových rad, vám řekneme také my.

Hlídejte si v práci dobu sezení

Jednou z nejčastějších věcí, která může působit problémy je až příliš dlouhé sezení v práci. Pochopitelně jsou povolání u kterých není možné přerušit co děláte a okamžitě vstát. Ale čas na krátké povstání se vždy najde.

Z výzkumů je totiž jasné, že záda dokáží udržet přirozenou křivku bez obtíží přibližně po dobu čtyřiceti až šedesáti minut sezení v kuse. Během této doby byste se vždy měli dostat k tomu, že na chvíli vstanete a projdete se. Záda mají v tomto ohledu opravdu bleskovou regeneraci, takže vám postačí i pár desítek vteřin na opětovné zpevnění páteře.

Používejte matrace s ortopedickými zónami

Mnohem více, než pouze ze sezení, vám může škodit i matrace jako taková. Pokud máte nekvalitní matrace, tak je co nejrychleji vyměňte za matrace od některého z ověřených výrobců. Cena matrace zde pochopitelně odráží vlastnosti, ale už i levné matrace s ortopedickými zónami vám mohou přinést do života pozitivní efekt.

Sežeňte si k práci správné sezení

Posledním bodem by měl být výběr opravdu dobré a kvalitní židle na sezení. Opravdu se to nezdá, ale v průběhu se vám začne stávat, že nepřirozené sezení způsobí problémy se zády. Ty jsou pak klasifikovány například jako skolióza, neboli „S“ zakřivení páteře. Vše co přitom potřebujete k dostatečné ochraně je židle, která vám nabídne vzpřímený a pohodlný posed. To je například vlastnost většiny počítačových židlí, které mají nastavitelné velikosti a opěrátka.

V magazínu pro muže FirstMan.cz naleznete zábavu, novinky ze světa sportu, aut, technologií, žen a spoustu dalších témat která zajímají moderního muže.

Partneři

čtk tisková kancelář

 

Copyright © 2014-2019 Obsah on-line magazínu pro muže FirstMan.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu nebo jeho části veřejnosti, a to jakýmkoli způsobem, je bez předcházejícího souhlasu redakce zakázáno. Obchodní podmínky Ochrana osobních údajů, Informace o magazínu, Kontakt

To Top